ISO 22000/HACCP – sigurnost hrane
Plasirajte svoje proizvode na tržišta na siguran i najkvalitetniji način uz pomoć sustava ISO 22000/HACCP.
Širenjem globalnog prehrambenog tržišta, sigurnost hrane postala je jedna od važnijih tema u svijetu. Prehrambena industrija je visokorizična djelatnost jer ima direktan utjecaj na zdravlje i život ljudi. Kako bi se taj rizik sveo na minimum i proces proizvodnje hrane bio kontroliran u cijelom procesu „od polja do stola“, nužno je da organizacija ima sustav koji prati te principe. Pouzdanost proizvoda je daleko bitnija od same potražnje jer kupci i proizvođači hrane od svojih dobavljača zahtijevaju sigurne, zdrave i visoko kvalitetne sastojke.
Prednosti implementacije sustava ISO 22000/HACCP su:
- Smanjenje incidenata povezanih sa sigurnošću hrane pa time i troškova
- Sukladnost s pravnim i Codex HACCP načelima
- Manje nesukladnosti i pritužbi kupaca
- Stalno poboljšavanje proizvoda i procesa
- Optimizacija resursa – interno i duž prehrambenog lanca
- Održive performanse sigurnosti hrane
- Poboljšava povjerenje i odnose potrošača / dobavljača / proizvođača
- Platforma za kontrolu i poboljšanje procesa i upravljanja organizacijom
- Konkurentska prednost na tržištu
Trenutna verzija norme: ISO 22000:2018
Pošaljite upit!
